A középiskolás eredmények egyetemi kreditpontokat jelenthetnek.

Sokkal könnyebben juthatnak be az egyetemre két miskolci középiskolából a diákok. Többek között erről is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum vezetői írtak alá.
Az új szakképzési törvény lehetőséget teremtett arra, hogy a Miskolci Szakképzési Centrum két iskolájában – egy Pilot program keretein belül – a Berzeviczy Gergely Technikumban és a Kandó Kálmán Informatikai Technikumban ősztől elkezdődjön az okleveles technikusi képzés. Azok a diákok, akik bekerülnek a képzésre, a technikusi végzettség megszerzése után oklevelüket elismerik majd a felsőoktatásban.

Az elmúlt hónapokban megtörtént a képzések tartalmi összehangolása a technikumi és az egyetemi követelményeket illetően. A Miskolc Egyetemmel való együttműködésnek köszönhetően a két középiskolából érkező diákok a sikeres felvételit követően a Miskolci Egyetem hallgatójaként jelentős előnnyel indulhatnak majd. A két technikumban teljesített szakmai tárgyaik után egyetemistaként 30 kreditpontot tud elismerni nekik az intézmény.

(Fotó: Miskolci Egyetem)