Kezdőlap KÉK HÍREK

Ejtették a vádakat, de kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság a gázriasztó-pisztollyal lövöldöző férfinak.

A Miskolci Járásbíróság 2022. április 25-én ítéletet hirdetett az egyéb cselekmények mellett fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt férfi ügyében.

Az eset 2020 nyarán történt. Egy férfi postai alkalmazottnak adta ki magát, becsengetett egy miskolci lakásba, és az ajtót nyitó idős asszonyt meglökte, gázriasztó-pisztolyt fogott rá és pénzt követelt tőle. A sértett nem tudott eleget tenni a követelésnek, így a férfi a gumilövedékkel töltött fegyvert az asszony arcához emelte és közvetlen közelről meglőtte, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. Ezek után sikerült több, mint 150 ezer forintot magához vennie az álpostásnak, majd a vérző sértettet magára hagyta, a lakás ajtaját kívülről bezárta.

Másnap a vádlott egy mezőkövesdi családi házba csengetett be és útbaigazítást kért az ajtót nyitó férfitől. Miután a sértett elmagyarázta az útirányt, visszaindult a lakásba, azonban a vádlott ekkor a gázriasztó-pisztolyával a férfi feje felé lőtt, de a bejárati ajtót találta el.

Ezekben a napokban a férfi egy mezőkövesdi gyógyszertár bejáratát és egyik ablakát is megrongálta.

Kicsit később már egész messzire jutott, egy soproni mobiltelefon-üzletben jelent meg, ahonnan a kipróbálás után magával vitt egy készüléket, majd az utána eredő eladóra fogta rá fegyverét.

A bíróság a vádlottat az ellene emelt vádak alól felmentette és kényszergyógykezelését rendelte el kóros elmeállapota miatt – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, a terhelt azonban nem volt jelen a tárgyaláson, így előtte a fellebbezés lehetősége még nyitva áll.