Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Elektromos mikrobusszal lett gazdagabb a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Egy tisztán elektromos Mercedes-Benz Vito Tourer kisbusszal lett gazdagabb a Máltai Szeretetszolgálat, hogy a testi és értelmi sérült, hátrányos helyzetű gyermekeket ingyen tudják iskolába és haza utaztatni. Ha pedig szabad az autó, akkor az idős és a mozgásukban korlátozott, beteg embereket segítik.

 A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint egy évtizede szállít fogyatékossággal élő gyermekeket otthonuk, valamint az óvoda és az iskola között. A díjmentes szolgáltatás 20 fogyatékkal élő gyermeket nevelő, szociálisan rászoruló család mindennapjait teszi könnyebbé.

Eddig két busz állt a rendelkezésükre, de azok fokozott igénybevétele már szükségessé tette a szervizelésüket. Az egyik használatban lévő autó helyrehozása kapcsán keresték fel a miskolci márkaszervizt. Az MBM Autó Kft. ügyvezetője, Balogh József viszont egy sokkal jobb megoldást ajánlott fel számukra: az addig használt dízeles típus helyett egy villamos árammal hajtott példányt adományozott, illetve a másikat – egy szintén Vito típusú járművet –  a cég 1 millió forintos segítségével javítatták meg.

A játművet Balogh József, az MBM Autó Kft. ügyvezetője adta át Csehely Tamásnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi regionális ügyvezetőjének és Brahó Zsuzsannának, a Miskolci Csoport vezetőjének.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai nagyon örültek a gyönyörű, kényelmes, biztonságos új Vito-nak, mely megkíméli Miskolc város levegőjét is a tisztán elektromos meghajtással.

Az MBM Autó Kft. évek óta segíti a rászorulókat, mert hisznek abban, hogy akinek több adatott, az azért is van, hogy adjon belőle szívből olyanoknak, akiknek kevesebb jut.