Kezdőlap Uncategorized

Fantasztikus eredmény a miskolci Gyarmatis gyerekektől

A 2019/20-as tanévben 33. alkalommal került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a Diákolimpiai JÁTÉKOS SPORTVETÉLKEDŐ országos döntője, melynek célja a teljes körű iskolai sport tehetséggondozás, a sporttevékenységek és sportágak népszerűsítése, valamint a tanulók egészséges életmódra nevelése.

A versenyek felmenő rendszerben zajlanak, azaz az iskolai, körzeti, kerületi bajnokok megyei elődöntőkön, döntőkön mérik össze tudásukat, ahonnan a legjobbak az országos elődöntőkbe, döntőkbe jutnak.

Idén sem volt ez másképp, és a városi és megyei versenyek után a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola növendékei egyenes ágon jutottak az országos döntőbe, miután parádés győzelmet arattak Gyulán.

Az országos döntőre 2020. március 07-én került sor Székesfehérváron, ahol immár a 257 nevezett iskola közül csupán a 8 legjobb lehetett ott, mégpedig: Székesfehérvár, Derkovits Szombathely, Nagykanizsa, Törökbálint, Eger, Zrínyi Szombathely, Jászberény és Miskolc Gyarmati. Tavaly már az is nagy bravúrnak számított, hogy a miskolci gyerekek az 5. helyen végeztek, ám idén minden reményt és elvárást felül múltak és a második helyen végeztek, azaz a MÁSODIK LEGJOBBAK LETTEK az országban!!!


Végeredmény:
1. Törökbálint – 66 pont
2. Miskolc Gyarmati – 60 pont
3. Eger – 49 pont
4. Nagykanizsa – 46 pont
5. Derkovits Szombathely – 43 pont
6. Zrínyi Szombathely – 40 pont
7. Székesfehérvár – 33 pont
8. Jászberény – 23 pont

A Mizu Miskolc gratulál az iskolának, a tanároknak és tanulóknak egyaránt!
Csak így tovább!

Hajrá Miskolc-Hajrá Gyarmati!!