Kezdőlap Uncategorized

Tehetségeket kerestek

24 produkció és összesen 100 fellépő mérettette meg magát csütörtökön, az Avasi Gimnázium színháztermében, a trianoni békediktátum 100. évfordulójára szervezett tehetségkutató versenyen.  A legidősebb versenyző egy 83 éves szavaló volt. Három korcsoportban és három kategóriában színvonalas produkciókat láthatott a zsűri.

A megmérettetésre az általános iskola felső tagozatos diákjait, a középiskolásokat és a felnőtteket is várták. A vers- és prózamondó kategóriában a trianoni eseményekhez kötődő vagy határon túli magyar alkotó művével lehetett nevezni. Néptánc kategóriában határon túli magyar néptánccal lehetett indulni. Etűd kategóriában pedig a trianoni eseményekhez kötődő színházi, tánc- vagy zenei előadással mérettethette meg magát a versenyző.  A verseny fővédnöke Veres Pál polgármester volt.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, akik kategóriánként és korcsoportonként arany-, ezüst- és bronz minősítést adtak át. A szervezők a díjazottakat egy kulturális programra is várják. Felfedezhetik a Diósgyőri várat, ahol a várnép izgalmas és érdekfeszítő módon mesél majd az ott zajlott diplomáciai eseményekről, szövődő szerelmekről és a középkori mindennapokról.

A tehetségkutató nyertesei:

Általános Iskola felső tagozat, vers- és próza: Horváth Krisztina (Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gesztely)

Általános Iskola felső tagozat, etűd: Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola kórusa (Gesztely)

Általános Iskola felső tagozat, néptánc: Márku Csenge és Király Botond (Földes Ferenc Gimnázium tanulói)

Középiskola, vers- és próza: Gulyás Márton (Földes Ferenc Gimnázium)

Középiskola, etűd: Fráter György Katolikus Gimnázium és Diákotthon kórusa

Felnőtt, vers- és próza: Szabó-Kasornya Ágnes

Felnőtt, etűd: Tapolcai Kerek Kórus