Kezdőlap Uncategorized

Koronavírus – veszélyhelyzet

2020.március 11-én veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a kormány. A koronavírus terjedését megelőző intézkedésekről szóló rendeletnek megfelelően a Miskolci Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A már megváltott jegyekkel és bérletekkel kapcsolatban a későbbiekben lesz tájékoztatás.

A kormányzati döntés értelmében, amely szerint tilos megtartani a 100 fő feletti beltéri rendezvényeket, a Művészetek Háza Miskolc rendezvényeit is elhalasztják. Az előadásokra megvásárolt jegyek érvényességéről hamarosan tájékoztatják a közönséget.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar április közepéig szintén elhalasztja a koncertjeit. Amely előadások biztosan elmaradnak:

FényÁrnyék bérlet 3. – március 22. Budapesti Olasz Kultúrintézet

Tűzvarázs bérlet 6. – március 23. Művészetek Háza, Miskolc

Hang-ár koncert – március 26. Művészetek Háza, Miskolc

Hangszerező – március 28. Tudomány és Technika Háza, Miskolc

Ciróka Babakoncertek – március 29. Zenekari székház, Malom

Bartók-Kodály: Magyar képek – április 5. Művészetek Háza, Miskolc

Carmina Burana – április 17. Miskolci Egyetem

Valamennyi programot szeretnének egy-egy későbbi időpontban megtartani, pontosabb információkkal akkor tudunk szolgálni, ha a kormányzat feloldja a zárlatot. A megvásárolt jegyek a későbbi időpontban is érvényesíthetőek lesznek.

A Miskolci Egyetemet – a többi magyarországi egyetemhez hasonlóan – bezárják és áttérnek távoktatásra, mert magas a külföldi diákok száma.

A bevásárlóközpontokra nem vonatkozik a tiltás és egyenlőre a iskolákat sem zárják be, ellenben az iskolai ünnepségek, kirándulások, külföldi nyelvtanfolyamok és a Határtalanul program elmarad!

A kormány intézkedését követően a miskolci operatív törzs is hamarosan összeül. A tanácskozáson született intézkedésekről a későbbiekben közleményt ad ki a Polgármesteri Hivatal.

A cikket folyamatosan frissítjük!