Mutatjuk mit, hogyan. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság és az Innovációs és Technológiai Minisztérium mobilkészülékcsere-támogatási programot indított. Az első hullámban kizárólag a 3G-képes készülékek cseréje kezdődött meg, amire bruttó húszezer forint kedvezményt biztosítanak a maximum százhúszezer forintos készülékekre.

Nyomógombost "simogatósra"?

Mivel hamarosan kivezetik a telefonszolgáltatók a 3G-s hálózatot, ezért fontos, hogy aki szeretne továbbra is mobilinternetet használni, az minél előbb cserélje le a régi készülékét.

A kiírás csak a mindennapi használatban lévő telefonokra vonatkozik.

Azoknak sem kell megijednie, akik a régi, nyomógombos készülékeket használják, hiszen azok is alkalmasak maradnak telefonálásra továbbra is, viszont az újabb 4G-s és 5G-s hálózatokhoz már nem fognak tudni csatlakozni.

Legalább egyszer használtad?

A támogatásra jogosult minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra, vagy SMS küldésére, fogadására használt. Fontos, hogy először a 3G-s készülékek cseréje történik meg.

A 2G-s készülékek cseréje május kilencedike után startol.