Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Filmajánló Mikulásra

Holnap ismét ellátogat hozzánk a Mikulás ! Ez alkalomból összegyűjtöttem nektek egy csokorra való mikulás témájú filmet :

Télapu (The Santa Clause, 1994)
thesantaclause

Sztori : Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád!
Kritika : Ki ne látta volna ezt a mikulás mesét ? A sikerfilmnek további folytatásai is készültek, azonban az első részt semmilyen formában nem sikerült felülmúlni.
Mikulás faktor : ****

Karácsony Artúr (Arthur Christmas, 2011)
13742519_e3b9d3a8e194dd45037db19aef42ec3d_xl

Sztori :Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.
Kritika : Szuper rajzfilm minden korosztálynak !
Mikulás faktor : *****

Télbratyó (Fred Clause, 2007)
telbratyo

Sztori : Fred Claus (Vince Vaughn), aki egész életében testvére, Nick, a Télapó (Paul Giamatti) árnyékában élt, ötvenezer dollárt próbál legombolni a tesóról. Télapó azonban bekeményít, és cserébe arra kötelezi Fredet, hogy pár napig dolgozzon neki. Az időzítés nem a legszerencsésebb, a minisztérium ugyanis a Télapó nyakára küldi Clyde-ot (Kevin Spacey), hogy a hatékonyságot vizsgálja. Csak három hiba, és a Télapó a manóival együtt ki van rúgva.
Kritika : Feledhető móka, világsztárokkal.
Mikulás faktor : ****

Tapló Télapó (Bad Santa, 2003)
17772_8

Sztori : Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.
Kritika : Igazi felnőtt szórakozás egy antipatikus télapóval, törpe kobolddal és sexy télanyóval.
Mikulás faktor : *****

Csoda New Yorkban (Miracle on 34th Street, 1994)
cmadfjl8xkbudq9rivgq62ddawy

Sztori :Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.
Kritika : Igazi csoda ez a feldolgozás, méltó a nagy klasszikushoz. Ha hiszel te is a csodában magávál ragad és nem ereszt !
Mikulás faktor : *****
Csizmákat az ablakba, sütit, tejcsit az asztalra és csak annyit mondhatok :
Ho-Ho-Ho-Ho !
Lichtenstein Raymond
filmesztéta