A foci eb időszakában szignifikánsan megnő a sörfogyasztás is! A gyártók a csomagolással is tudnak trükközni, jó reklámfelület ez bárkinek. Na de nézzük, mit gondolt ki egy szlovák sörfőzde!

A szlovák Pilkovci fivérek MARTINS nevű sörfőzdéje a hagyományokra és a sör eredeti ízére összpontosító manufaktúra, ahol a tradicionális ízeknek megfelelően még igazi serfőzők készítik a népszerű italt. A testvérek vadonatúj palackos sörüket azoknak szánták, akik szeretik otthon, kényelmesen, úgyszólván „papucsban” elfogyasztani italukat. A termék piacra dobását ütősre tervezték, ezért a rendhagyó „slipper beer” névhez illően, újszerű csomagolást is akartak. Így a DS Smith-hez fordultak, hogy alkossák meg a márkát erősítő, termékkel összhangban álló, kompakt omnichannel csomagolást.

Kihívás

Ennek a kivételes sörnek meghökkentő és egyben kiváló vásárlói élményt nyújtó csomagolást kellett terveznie a DS Smith-nek, mely nem egy, hanem egyenesen négy funkciót foglal magában:

  • szállításra alkalmas csomagolás,
  • polcrakész megjelenés,
  • display alkalmazás,
  • e-kereskedelemmel kompatibilis csomagolás a házhozszállításhoz.

A feladat adott volt: egy kifejezetten okos csomagolási megoldás tervezése. A kialakítás során nagy hangsúlyt kapott, hogy az ellátási láncra optimalizált kivitelezés szülessen meg, és a körforgásos gazdaság alapelvei szerint legyen megalkotva. Ezért csak természetes alapanyagokat használtak fel és maga a csomagolási is teljesen újrahasznosítható.

A jócsomagolás védi a terméket, a kiváló csomagolás viszont ezen túlmegy, még a márkát is építi.. Emiatt olyan praktikus dizájnt hoztak létre, amely szállító dobozként működik, valamint az üzletekben árusítható kiszerelést is magában foglalja: nem kevesebb, mint 20 palack fél literes sört tárolva. Olyat, amely kizárólag természetes anyagokból készül és teljesen újrahasznosítható. Ezen kívül minden csomag(olás) váratlan ajándékkal is szolgál a vásárlóknak az ital mellé, mely szinte megkoronázza az otthon elfogyasztott ital élményét. S hogy mi ez a meglepetés, ami egyszerre ennyi mindent tud?
A sör hazaszállítása után, a csomagolás néhány könnyed mozdulattal egy kényelmes, kis hétvégi papuccsá alakítható. De ez még nem minden! Még a sörös pohár kényelméről is gondoskodhatunk; a kartonból egy söralátét is gyorsan kipattintható.

Egy biztos, számtalan vicces pillanatot szereztek a fogyasztóknak, akik azzal, hogy lefotózzák és posztolják a papucsos képeiket, tovább építik a márkát!