Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Fogadj te is örökbe egy közterületet!

Az önkormányzat több fórumon is úgy tapasztalta, hogy megnőtt az igény közterületek „örökbefogadására”.

Mivel az önkormányzat városszépítő szándékaival ez a törekvés teljes összhangban áll, ezért pályázatot hirdet „Fogadj örökbe egy közterületet!” címmel.

A cél: Miskolc közterületeinek élhetőbbé tétele, a zöld növényzettel borított felületek növelése, kulturáltabb és esztétikusabb lakókörnyezet és utcakép kialakítása, megőrzése, a közterületen felhalmozott illegális hulladéklerakások megszüntetése az önkéntes „örökbefogadónak” jelentkezőkkel együttműködésben.

Az örökbefogadó jelzi, hogy mely közterületen milyen feladatok elvégzését vállalja, és elfogadja, hogy a feladat ellátása önkéntes és térítésmentes. Az örökbefogadás időtartama első körben 2022. november 30-ig szól. A programra jelentkezni a miskolc.hu önkormányzati weboldalon megtalálható jelentkezési lap beküldésével lehet 2022. május 30-ig. A kitöltött adatlap benyújtható: elektronikus úton a fokertesz@miskolc.hu e-mail címen, illetve postai úton a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Czifrusz Natália főkertész részére, 3525 Miskolc, Városház tér 8. alatti címre, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. alatti ügyfélszolgálatán – áll az önkormányzat közleményében.