Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Idén is örökbe adnak közterületeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is folytatódik az önkormányzat „Fogadj örökbe egy közterületet” nevű programja.

Várják azon miskolciak jelentkezését, akik szeretnének nagyobb szerepet vállalni egy számukra jelentős közterület gondozásában, és így hozzájárulhatnak egy élhetőbb Miskolc kialakításához.

A Fogadj örökbe egy közterületet elnevezésű programot 2022-ben indította el Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a közterületek hivatalos keretek között történő gondozására az arra nyitott állampolgároknak. Akkor 12 személy, csoport, közösség vagy szervezet döntött úgy, hogy ilyen formán teszi szebbé Miskolc egyik közterületét.

Jelentkezni május 15-ig lehetséges miskolc.hu oldalon

A jelentkezéseket szakmailag Czifrusz Natália, Miskolc főkertésze értékeli majd, ezt követően pedig személyes egyeztetések következnek, amelyek során a terveket és a megvalósítást beszélhetik át az örökbefogadók a szakemberrel. A folyamat következő lépéseként a jelentkezők tulajdonosi hozzájárulást kapnak az adott közterületre vonatkozóan az önkormányzattól, amely jogi felhatalmazást ad a gondoskodó önkéntes munka megkezdéséhez.

A Fogadj örökbe egy közterületet-program első évének résztvevői a közös köszönő és értékelő esemény során azt jelezték vissza, hogy a megvalósítás közben szívesen vennék a rendszeres szakmai támogatást és a tapasztalatok megosztását. Ezért a szervező Részvételi Iroda és a Főépítészi Kabinet munkatársai az idei programban bizonyos időközönként találkozókat tartanak majd, hogy az örökbefogadók még gördülékenyebben tehessenek eleget az önkéntes vállalásaiknak.