Ittasan, forgalommal szemben hajtva futott a rendőrökbe egy idős ember az M30-as autópályán.

A Miskolci Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást egy 76 éves helyi férfival szemben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei január 15-én 23 óra 30 perckor az M30-as számú autópályán Miskolc irányából Szikszó felé haladtak, amikor szembe jött velük egy autó. A forgalommal szemben haladó sofőrt azonnal megállították, aki azt mondta, csak az egyik bevásárlóközpontból akar hazajutni, de eltévedt. Halmajig egyébként egész jól vette az akadályokat, hisz addig menetirányban közlekedett, de ott megfordult, és elindult a forgalommal szemben visszafelé.

A járőrök megszondáztatták, ami szintén  pozitív eredményt mutatott, így már a helyszínen elvették a férfi jogosítványát, majd előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Forrás police.hu