Ismét veszélyes a levegőminőség Borsod jelentős részén.

Térségünkben továbbra sem érdemes nagy sétákat tenni a szabad levegőn. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétvégi adatai szerint ugyanis északkeleten tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt. Egészen pontosan Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Hernádszurdokon ismét veszélyes a levegő minősége. Veres Pál, Miskolc polgármestere is közleményt adott ki, amely szerint a városban ez a koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket. El is rendelte a füstködriadó (ismertebb nevén a szmogriadó) tájékoztatási fokozatát, amikor tilos bármilyen nyílt téri égetés.
Az NNK már korábban is felhívta arra a figyelmet, hogy ilyen körülmények között minél kevesebb időt szabad csak a kültérin tölteni. A maszkok hatékonyan szűrik ki a levegőből a kisméretű aeroszolrészecskékek, így azt javasolják, hogy mindenki viselje azokat az épületeken kívül.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jelentős javulás hétfőn várható. Ekkor ugyanis egy érkező hidegfront hatására nagy területen megerősödik, sőt akár viharossá fokozódik a szél, amely kisöpörheti a rossz levegőt.