Ha Kisavas, akkor bor és fröccs.
Két napig borospoharakkal sétálók foglalják el a Kisavas történelmi vigalmi negyedét. Július 9-10-én ugyanis a jubiláló, egészen pontosan tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál várja az érdeklődőket, akik egészen biztosan nem maradnak étlen-szomjan.
Ahogy korábban megszokhatták, a fesztiválozók borospohárral a kezükben sétálhatnak a nyitott pincék és borpontok között, maguk keverhetik ki kedvenc fröccsüket a bükki, tokaji, egri, balatoni és villányi borokból.
A bor azonban önmagában nem elég, harapni is kell hozzá. A kulináris élményről az Aranykorona Étterem, a Dűlő Étterem és a Keszegsütő finomságai mellett a Sub Rosa tapas táljai gondoskodnak, míg hamburgerekkel az Avasi Présház udvarán a DZ Burgers várja a fröccsözőket. Érkezik a Gulyásbomba, egy igazi magyar street food különlegesség, a Bükki Sajt Manufaktúra standjánál pedig Sándor Tamás és Gombos Árpád sajtmesterek személyesen avatnak be a sajtkészítés varázslatába és művészetébe, mutatják be különleges sajtjaikat.
Ha vendég már jóllakott, megízlelt 2-3 fröccsöt, jöhet az igazi szórakozás, amelyről többek között az Agyagbanda, a Jazz Inside, Dobrik Petra és Kovács Zoltán, Szécsi Viktória és Vízi Viktor, a Mizrab és a Zenegép koncertje gondoskodik.   
A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület, a Miskolciak az Avasért Alapítvány és a Szövetség a Bükki Borvidékért segíti.
A rendezvény minden programja továbbra is ingyenes és szabadon látogatható. A pincék, borházak és vendéglátóegységek belső tereiben történő fogyasztáshoz és bent tartózkodáshoz az érvényben lévő járványügyi szabályozások betartása szükséges. A borpontokon a kiszolgálás fesztiválpohárba történik, mely a fesztivál több pontján megvásárolható és visszaváltható lesz.