Gálaműsorral zárja jubileumi 70. évadát a Magyar Állami Népi Együttes (MÁNE), az 1951-ben alakult társulat május 20-án az Erkel Színházban adja elő Múlhatatlan idő című, az egyetemes európai paraszti kultúrát bemutató előadását.

A Magyar Állami Népi Együttes 1951. május 22-én a Városi (ma Erkel) Színházban tartotta első előadását, így a társulat hét évtizeddel később a kiindulási ponthoz tér vissza.

Világhírű művészek látogatnak hazánkba

A Múlhatatlan idő című előadás látványelemekkel gazdagon átszőtt, zenei és táncos szempontból egyaránt különleges, tematikai blokkokra épülő műsor. Érkeznek zenészek és táncosok nem csak Erdélyből, de Spanyolországból is.

Milánóban jártak

A MÁNE július 3-án Londonban a Sadler's Wells színházban Liszt-mozaikok című előadását mutatja be. Európai előadássorozatuk első állomásaként 2020 októberében Milánóban adták elő a Liszt-mozaikok tánckoncertet; Londonban három részes programmal lépnek színpadra. A műsorban javarészt Bartók Béla művei csendülnek fel klasszikus zenei és népzenei felfogásban.

Hetven év alatt a világ körül

A jubileumi évadban mutatták be a Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című dokumentumfilm-sorozat negyedik és ötödik részét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Hetven év alatt a világ körül címmel szabadtéri kiállítást rendeztek a Corvin téren, ahol plakátok és fotók formájában elevenedett meg az együttes elmúlt hét évtizede. Voltak továbbá konferenciák, született elektronikus tanulmánykötet múltról, jelenről, jövőről.

Május 13-án a Hagyományok Háza Maácz László galériájában fotókiállítás nyílik Végtelen motívum címmel, amely Váradi Levente képein keresztül mutatja be a MÁNE világát. A korábban megjelent fotóalbum anyagai alapján összeállított tárlat a próbák pillanataitól a színpad csillogásáig mutatja be a társulat mindennapjait.