Ha akarod, ha nem – megkapod

A Windows 10 frissítése telepíti a PC állapotellenőrző alkalmazást a Windows 10 rendszert futtató eszközökre

 

Az eszköz elsődleges funkciója annak felmérése, hogy egy számítógép alkalmas-e a Windows 11-re való frissítésre.

 

A PC állapotellenőrző alkalmazás a KB5005463 frissítéssel érkezik a Windows 10 rendszerhez. Pontosabban, a Windows 10 2020. májusi (2004-es verzió) vagy újabb verziót futtató számítógépek kapják meg.

Az alkalmazás kezelheti az indítási programokat, megtekintheti a tárhelyhasználatot és az akkumulátorkapacitást, valamint szinkronizálhatja az eszközbeállításokat a számítógépek között. Azonban a legismertebb képessége, hogy képes ellenőrizni, hogy egy számítógép megfelel-e a Windows 11 minimális követelményeinek.

Az állapotellenőrző alkalmazás nem fut automatikusan, és bezárható, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolja a rendszer teljesítményét.

A rendszerleíró adatbázison keresztül blokkolható az alkalmazás és a frissítés telepítése, bár a frissítés blokkolásához általában nagyobb számítástechnikai ismeretre van szükséges.

Az alkalmazás eltávolításával is megpróbálkozhatunk, ami nem egyszerű feladat. Azok, akik próbálták, elmondták, hogy a Windows 10 újratelepíti a PC állapotellenőrző alkalmazást az operációs rendszer frissítéseinek ellenőrzése után. Ezenkívül a Windows 10 azt állítja, hogy a KB5005463 frissítés nincs telepítve, még akkor sem, ha a frissítés fut a számítógépen.

Vannak, akik nem szeretik, ha a programokat rákényszerítik a számítógépükre, inkább saját maguk szeretnék eldönteni, mi települjön.