Az egyik legtermészetbarátibb fenyőfának hívják a földlabdást. Persze, csak ha van hová az ünnepek után kiültetned, akkor vegyél. A kerttel rendelkezők mind gyakrabban vásárolnak földlabdás fenyőt karácsonyra. 

A siker csak akkor jön, ha betartod a szabályokat! 

A földlabdás fenyőket legjobb csak néhány napig a lakásban tartani,  majd kiültetni vagy tavaszig a konténerben, de mindenképp a szabadban tárolni. 

Csak a saját tempójában

A luc-, és a duglászfenyők lassan, de szépen fejlődnek.  A földlabdával árult fenyőket a komolyabb fagyok beköszönte előtt októberben-novemberben veszik ki a földből, tehát hónapokkal előbb, mint megvásárolnánk.

Ha ez idő alatt nem megfelelően gondozzák őket, akkor visszafordíthatatlan károkat szenvednek, érdemes tehát alaposan megvizsgálni a fenyő állapotát.

Ha az ágak végig simításakor túl sok tűlevél pereg le, érdemesebb másikat választani. Az egészséges fán nincsenek megbarnult és elszíneződött ágak. A tűlevelei nem hullanak. 

SOKK a hirtelen szobafogság

Fagymentes helyen tartsuk a kis fát hetente kétszer öntözzük meg. Fokozatosan szoktassuk a meleghez. Távol tedd a fűtőtesttől. A földje mindig legyen nyirkos.  Vegyük figyelembe, hogy élő növénnyel van dolgunk, ezért még óvatosabban kezeljük. A földlabdás fenyő ágait ne vágjuk le, ne formázzuk. Műhót ne használjunk, nem szereti.
 

fotó: lakberinfo.hu