Nincs is szebb az olyan kerteknél, melyekben gyönyörű, változatos színekben pompáznak a virágok már tavasszal. Szeretnéd, ha a te kerted is virágmezővé válna? Mutatjuk, melyeket ültetheted már most ki ahhoz, hogy tavasszal a Te kerted legyen a legszebb!

1. Harangláb
Sasfűnek is nevezik, családjába nagyon sok faj tartozik. Nagyon jól tűri a hideget, még fagyos időben is megmarad, ezért lehet ilyen korán ültetni. Sok színvariációban kapható, így biztosan megtalálod magadnak a számodra megfelelőt. A virágzása májusban várható. Elsősorban a fényes helyeket kedveli, de egy félig árnyékos, lombok alatti területen is kiválóan érzi magát. Egy hátránya van ennek a színpompás növénynek: erősen mérgező, ezért kisgyerekek és kisállatok mellé nem ajánlott ültetni.

2. Háromszínű szulák
A törpe hajnalkaként is ismert aranyos kis virágnak van egy fontos tulajdonsága, mellyel eltér a hajnalkák többségéhez képest: nem kúszik, hanem bokrosodik. Egynyári növény, kékes-sárgás virágai vannak, júniustól nagyjából szeptemberig csodálhatod a kék virágmezőt. A fagyokat ő nem tolerálja, ezért érdemes csak akkor kiültetni, ha már elmúltak a rettentő hidegek. Szereti a napos helyeket, illetve a viszonylag sok locsolást.

3. Törpe százszorszép
Egy virág, mely sokak szerint százszor szebb, mint a többi. Nagyon sokan kedvelik, mert tavaszi hangulatot képes varázsolni szinte akárhova. Április-május környékén fognak kibújni első a virágai és egészen júliusig élvezheted szépségét. A napos helyet, illetve a nyirkos, de nem állóvizes talajt kedveli.

4. Martilapu
Ez a virág nem csupán a kertek pompázására használatos, a gyógyászatban a köhögési inger csillapítására használják teaként, vagy tinktúraként. Rikítóan sárga virága nagyon korán élvezhető, márciustól egészen májusig csodálhatod. Kedveli a laza, nedves talajt, viszonylag igénytelen, így akár még az utak mentén is találkozhatunk vele.

Képek: gettyimages.com