Kezdőlap Uncategorized

Holnap lesz a magyar tűzoltók napja és van mit megköszönni nekik

Az elmúlt héten 21 tűzoltás volt, de megyénk tűzoltóit 98 alkalommal riasztották. 

Harsányban a Tölgyfa utcában gyulladt ki egy negyven négyzetméter alapterületű hétvégi ház. A miskolci hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral eloltották a lángokat, sőt az épületből kihoztak egy gázpalackot is, melyet gyorsan lehűtöttek.

Szintén az elmúlt héten történt, hogy három autó karambolozott Miskolcon, a Szentpéteri kapuban. A megyeszékhely tűzoltói áramtalanították a járműveket és feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a sérülteket, akiket a mentők azonnal elláttak.

Sajnos nem ez volt az egyetlen baleset, ugyanis az M3-as autópályán is ki áramtalanítani kellett egy sérült autót a mezőkövesdi hivatásos tűzoltóknak. A kocsit csörlő segítségével vontatták le a szalagkorlátról.

A múlt pénteken Kázsmárkon, a Fő úton is történt baleset, két kocsi egy kisteherautóval ütközött össze. Az esethez az encsi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik kiemelték a roncsok közül az egyik sérültet, akihez mentőhelikoptert kellett hívni.

Holnap, május 4-én Szent Flórián napja lesz, a magyar tűzoltók napja. Egy régi szokás szerint, ezen a        napon nem gyújtottak tüzet, sőt a pékek még kenyeret sem sütöttek, mindent kerültek, ami gyúlékony volt, a tűzoltók így pihenhettek. 

forrás: https://baz.katasztrofavedelem.hu/24002/hirek