Kezdőlap Uncategorized

Holnap nyitnak a hulladékudvarok

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere kérésére, a pandémiás szabályok maradéktalan betartása mellett ismét megnyitnak a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett miskolci hulladékudvarok április 6-án. Az önkormányzat mind a lakosság felől, mind a képviselőktől több jelzést kapott, hogy szükséges lenne a hulladékudvarok újranyitása.

A lakosság számára közvetlen hulladékelhelyezési lehetőséget nyújtó telepeket a járványhelyzet kitörése, a vészhelyzet meghirdetése nyomán az elmúlt időszakban többször kellett bezárni, a fertőzésveszély megelőzése érdekében. De holnaptól ismét visszatér a már megszokott nyitvatartási rend a József Attila utcai, a Lórántffy utcai és a Bogáncs utcai hulladékudvar tekintetében.

A járványhelyzet idejére bevezetett szabályok szerint, a hulladékudvarokban egyidejűleg kizárólag egy személy tartózkodhat. A szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező. A beszállított hulladék pakolásáról és annak a hulladékudvarban történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget (jelen helyzetben) nem tud biztosítani a MiReHu Nonprofit Kft. Valamennyi szükséges adat felvételét szóban történő bediktálással végzik a telepek munkatársai, mellőzve a személyes iratok, okmányok átadással történő bemutatásának előírását. A 1,5 m távolságot az ügyintézés során be kell tartani. Az ingatlanhasználók a várakozás ideje alatt kötelesek a gépjárművükben tartózkodni. Az ügyfelek a hulladékudvar területén tartózkodás időtartama alatt csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges.

Arra is felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy emiatt a hulladékudvarokba történő belépés ideje meghosszabbodhat az egyébként megszokotthoz képest. Az üzemeltető kéri az ügyfelek türelmét az ügyintézés során – olvasható a MiReHu Nonprofit Kft. közleményében.