Kezdőlap Uncategorized

Közel járunk a 2 és fél milliós átoltottsághoz

Húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott – mondta Orbán Viktor miniszterelnök húsvétvasárnap reggel, amikor meglátogatta a Hungaropharma X. kerületi telephelyét, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok az oltópontokra.

Az oltás ma is ütemesen zajlik. Ha így haladunk, hamarosan elérjül a 2 és fél millós átoltottságot, vagyis egy korábbi kormányrendelet szerint csakis fokozatos lépésekben de megkezdődhet az újraindítás. A kormány napokon belül dönthet a lazÍtásról, tehát rövidülhet a kijárási tilalom időtartama, így az üzletek akár fél tízig is nyitva tarthatnak valamint kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és egyéb szolgáltatók is. A ruhaboltok és kisebb üzletek nyitásáról is dönthetnek, természetesen figyelembe véve, hogy 10 négyzetméterenként csak 1 vásárló tartózkodhat ott.

A beoltottak száma 2 362 839 fő, közülük 913 012 fő már a második oltását is megkapta. Az új fertőzöttek száma 3874 fő. Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 928 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 084 fő. Jelenleg 11 806 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1451-en vannak lélegeztetőgépen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az új COVID-19 fertőzöttek száma 38 384 főre emelkedett.