Ilyen egyszerű még sosem volt

A francia Supersola cég egy olyan napelemes rendszert fejlesztett, amit bárki üzembe állíthat minden megerőltetés nélkül.

A 315 W-os, osztott cellás monokristályos napelem ráadásul két másik panellel is összekapcsolható, így egy 1 kW-os erőművet kapunk, csak legyen elég helyünk hozzá.

Egy elem mérete 170 cm x 108 cm x 12,5 cm, a tömege, ami nem elhanyagolható 42,5 kg. A teljes tömege elérheti a 94,5 kg-ot is, mivel négy darab 13 literes ballaszt tartály tartozik hozzá. Vízzel lehet megtölteni a tartályokat és kültéren használva az esetleges nagy viharoknak is ellenáll. A panel névleges áram leadása 1,3 A és feszültsége 230 V. Egy 5 méteres kábellel az elektromos hálózathoz csatlakoztathatod, amit mellékelnek a készülékhez. A termék hatékonysága 18% körüli, ami fedezi egy család háztartási gépei egy éves fogyasztását.

„Az összeszerelés folyamata Hollandiában történik, amerikai és kínai gyártók elemeiből” – közölte a szóvivő. „A termelési folyamatunk nagyságrendjének növelésén dolgozunk, és reméljük, hogy sikerül elérnünk a heti 100 modulos kapacitást.”

A termékre 15 éves, míg a teljesítményére 25 évre szóló garanciát ad a gyártó.
A panel jelenlegi értékesítési ára forgalmi adóval együtt 699 euró (megközelítőleg 250 ezer forint).