Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Ingyenes sportos programok országszerte

Ingyenes nyár végi és őszi programokat szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség

Nyár végén és ősszel is szervez sportos és egészségmegőrző programokat a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT)
Szeptember 18-ig öt helyszínen zajlik az Országos Családi Mozgásfesztivál, Tatabányán, Sopronban, Budapesten, Szegeden és Salgótarjánban helyszínenként legalább 20 sportágat lehet kipróbálni, miközben egészségi állapotfelmérést és életmódtanácsadást is végeznek a szakemberek. 

Augusztus végéig a MASPORT a tagszervezeteivel közösen rendezett, Nyári Sportmámor elnevezésű eseménysorozat keretében országszerte 123 sport- és egészségmegőrző programot bonyolít le.

Ősszel "Töltődj fel sporttal!" szlogennel indít újabb programsorozatot a szervezet, ennek fő eseménye az Európai Sporthét, valamint a szeptember 25-i #BeActive Night lesz, utóbbit online rendezik meg.

A szeptember 23. és 30. között zajló Európai Sporthét ideje alatt több száz ingyenes, illetve kedvezményes sportprogram várja az érdeklődőket Magyarországon is, szeptember 25-én 16 órától 24 óráig pedig online lehet csatlakozni a #BeActive Night-hoz, melyen a virtuális helyiségekben válogathat minden érdeklődő a számára megfelelő mozgásformák között. 

Az őszi eseményeket az októberi Világ Gyalogló (Hó)Nap zárja le, mely helyi gyalogtúrák révén elsősorban a természetjárókat mozgósítja.