Az idén október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala számlálóbiztosok jelentkezését várja. A jelentkezési határidő: 2022. július 15.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez. A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során körülbelül 130-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.

A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között. A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek.

A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

– kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 forint

– összeírás körébe tartozó címenként 380 forint

– összeírt személyenként 730 forint

– felkészülési és kapcsolattartási díjként 25 ezer forint

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretnél jelentkezni és a feltételeknek is megfelelsz, a www.miskolc.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain (Városház tér 8., Petőfi u. 39.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldd meg a nepszamlalas@miskolc.hu címre, vagy postai úton a Miskolc MMJV Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, de beadhatod személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban.

Abban az esetben, ha bármilyen kérdésed van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheted a nepszamlalas@miskolc.hu e-mail címen, vagy a +36/46/512-801-es telefonszámon.