Kezdőlap KÉK HÍREK

Nem mind struccfarm, ami annak látszik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Struccfarmnak álcázott, csaknem 1700 töves indiaikender-ültetvényt számoltak fel a rendőrök Csongrád-Csanád megyében. A szomszédos tanyán csaknem kilenc kiló, már leszüretelt növényi törmeléket is találtak a nyomozók, közölte a rendőrség. 

Hogy a madarak kezdtek el furcsán viselkedni, vagy más szúrt szemet az egyenruhásoknak, arról nem szól a hír, egy azonban biztos: a hatóság egyszerre hat helyszínen tartott kutatásokat. Az egyik a fent említett struccfarm volt, amelyet hárman üzemeltettek, de feltehetően nem ez jelentette a fő bevételi forrásukat; itt ugyanis a kifutó mellett 1630 különböző fejlettségi fázisban lévő növényre bukkantak a rendőrök.  

A szomszédban a magról nevelés zajlott, illetve itt csomagolhatták a már leszüretelt termékeket, a kutatás során megtalált alapanyagok, illetve eszközök legalábbis erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm növényi törmeléket foglaltak le, a kábítószer jelenlétét pedig gyorstesztek is igazolták.  

A több mint 8 kilogramm marihuána feketepiaci értéke mintegy 22 millió forint. A gyanúsítottak markát további 80-120 millió forint üthette volna, ha leszüretelik a több mint 1600 tövet, hiszen ezekből újabb 80 kiló marihuánára tehettek volna szert. A gyanú szerint a trió az előállított kábítószert saját vevői körének értékesítette, a 41 és 34 éves élettársak 12 éves lányának jelenlétében.    

A rendőrök mindhárom termesztőt elfogták, őrizetbe vették, és ellenük – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének gyanúja miatt – eljárást indítottak. A tulajdonukban lévő hat ingatlant zár alá vették.