Ötéves börtönbüntetésre ítélt az orosz katonai bíróság egy 16 éves fiatalt, aki a vád szerint terrorcselekményt készített elő. Végül azért emeltek vádat, mert a fiatal egy terrorista cselekedet végrehajtását célzó kiképzésben is részt vett.

Nyikita Uvarovot két társával együtt még két évvel ezelőtt, 14 évesen vették őrizetbe, amikor a gyerekek ellen azért indult eljárás, mert a korábban robbanószerkezet készítésének gyanújával őrizetbe vett Azat Miftahovot támogató röplapokat terjesztettek.

Uvarov és társai telefonján most olyan levelezéseket találtak, amelyekben a diákok felépítették az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) épületét a Minecraft számítógépes játékban, és azt tervezték, hogy „viccből felrobbantják”. A nyomozás során a hatóságok olyan videofelvételeket is találtak, amelyeken gyerekek elhagyatott épületekben tüzet raknak és tűzijátékokat robbantanak. Végül azért emeltek vádat ellenük, mert terrorista cselekedet végrehajtását célzó kiképzésben vettek részt.
Az ügyészség kilencéves börtön kiszabását kérte Uvarovra, aki ártatlannak vallotta magát, és kitalációnak nevezte, hogy bárkinek a felrobbantásáról levelezett volna. Két társát felmentették, akik bűnösnek vallották magukat, és feltehetően együttműködtek a nyomozókkal.