Kezdőlap Uncategorized

Jól haladnak az oltások beadásával

Magyarországon gördülékenyen megy a koronavírus elleni oltások beadása. Semmi ok nincs arra, hogy ettől az oltási programtól eltérjenek – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője. György István kiemelte, minden probléma és gond nélkül végrehajtották az előző hétről elhalasztott sms-behívásos AstaZeneca-oltások beadását. Az államtitkár köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vesz az oltások beadásában, annak lebonyolításában. Hangsúlyozta azt is, az oltási program lényeges eleme, hogy aki regisztrált, menjen is el az oltásra.

Magyarországon már több, mint 1 347 073 embert oltottak be koronavírus elleni vakcinával, ebből 309 505 fő már a második oltását is megkapta. Az aktív fertőzöttek száma az országban 155 217 főre nőtt az elmúlt 24 órában. A legfrissebb adatok szerint 9844 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1067-en vannak lélegeztetőgépen. Megyénkben jelenleg 29730 igazolt covid-19 fertőzött van.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!