Továbbra is várja Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala számlálóbiztosok jelentkezését a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A határidőt meghosszabították, ezért még 2022. július 31-ig várják a jelentkezőket!

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie. A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között.

A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek.

A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:

– kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 350 Ft

– összeírás körébe tartozó címenként 380 Ft

– összeírt személyenként 730 Ft

– felkészülési és kapcsolattartási díjként 25 ezer Ft

A számlálóbiztosok akár 300 000 Ft-ot is kereshetnek, ha legalább 100 címet felkeresnek.

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretnél jelentkezni és a feltételeknek is megfelelsz, a miskolc.hu honlapon vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatain (Városház tér 8., Petőfi u. 39.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldd el a nepszamlalas@miskolc.hu e-mail címre vagy postai úton a Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, de beadhatod személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban.

Amennyiben kérdésed van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheted a nepszamlalas@miskolc.hu e-mail címen, vagy a 36/46/512-801-es telefonszámon.