Kezdőlap KÉK HÍREK

Kamionból lopott, elfogták

Négy nap alatt azonosították az érdi nyomozók azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint egy pihenőben álló kamionból lopott. Bács-Kiskun megyében fogták el.  

Rendszeresen ellenőrzik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M0 autóút melletti pihenőhelyeket, hogy megóvják a szállítmányokat és a sofőrök értékeit. Egy ilyen alkalommal figyelt fel egy rendőr január 29-én éjszaka az Annahegyi pihenőben egy világítás nélkül a forgalommal szembe haladó járműre, amelyet nem sokkal később gazdátlanul, az egyik parkolóhelyen félreállítva talált meg. Rakterében kannákat és több doboznyi motorolajat látott, a sofőr addigra olajra lépett, írja a police.hu.

A rendőrök lefoglalták a gazdátlan és lopott, 500 ezer forintot érő holmikkal megpakolt járművet. Nem volt egyszerű dolguk, hogy megtalálják tulajdonosát. Végül a rendelkezésükre álló adatbázisokat felhasználva február 1-jén már tudták, hová és kiért kell menniük. Másnap hajnalban Kunszentmiklósra indultak a rendőrökkel teli szolgálati autók. A „célszemély” házát minden oldalról biztosították, a felállás után felszólítás, majd elfogás következett, amit videón is meg tudunk mutatni. 

N. Attila nem ismeretlen a hatóságok előtt. Több büntetőeljárás folyik ellene, a Kecskeméti Járásbíróság végzése alapján nyomkövető technikai eszközzel látták el, amit a bűnügyi felügyelet alatt bokáján viselt. Az eszköz adatai alátámasztják, ott volt és akkor, amikor a motorolaj-rakománynak lába kélt.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett, állítása szerint nem lopni ment a pihenőbe, csak „hirtelen ötlettől vezérelve” döntött úgy, az éjszaka közepén áthordja a szállítmányt egy idegen kamionból a saját járműve rakterébe. 

Az őrizetbe vett férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását. A nyomozás kitér arra is, hasonló bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.