Túldíszítettek és akár még villogni is képesek – ha giccsről van szó, a karácsonyi csúnya pulcsikra bizton számíthatunk, hisz nincs az a hóember- és rénszarvasmennyiség, amit ne lehetne jó ízlés nélkül belekötni egy pulóverbe. A mintás szvetterek immár negyven éve hódítanak és ismét nem okoztak csalódást.

Nemcsak mi, földi halandók rajongunk értük, a sztárok is rendre megosztják magukról karácsonyi csúnya pulcsis fotóikat, nem is kell csodálkozni rajta, hogy még ünnepnapja is van: minden évben december harmadik pénteke a Csúnya Pulcsik Napja, ami idén december 17.-ére esik. Addig pedig még épp van idő rá, hogy beszerezzünk egy szörnyen giccses darabot, ami esetén az sem fontos, hogy vadiúj legyen, a használtruha-boltokban is igazi kincsekre lelhetünk.

A csúnyapulcsi-őrület Amerikából indult útjára. A lehetőleg domborkötött télapóval, hóemberrel, cukorkapálcikával, minimum egy fenyőfával, pomponokkal és akár világító LED-ekkel is ellátott rémségeket azok szabadították az emberiségre, akiket a legjobban szeretünk, anyáink! Az évtized legnépszerűbb tévéműsorai, mint a The Cosby Show vagy Chevy Chase Családi vakációja pedig kellő médiatámogatást adtak neki, hogy a tökéletes családi miliő elengedhetetlen kellékeivé váljanak a mintás pulcsik. Bár a kilencvenes években egy kis időre pihenőt fújtak neki, Bridget Jones Mr. Darcyja visszahozta közénk, és azóta sem múlhat el karácsonyi szezon nélkülük.