Elítélték az újévkor balhézó ózdi férfiakat.

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik még 2019 szilveszter éjjelén támadtak haragosaikra. A tárgyalás során megállapították, hogy a négy vádlott férfi és egyikük élettársa egy ózdi házban búcsúztatták az óévet. Ketten közülük az este során átmentek a szomszédba, ahol szóváltás, dulakodás alakult ki, mire sikerült őket a háziaknak kituszkolni az épületből. Ők azonban visszatéréssel és “leszúrással, megöléssel” fenyegetőztek, és nem sokkal később már karddal, lapátnyéllel, téglákkal és kövekkel a kezükben bukkantak fel.
Ekkor már eldurvult a helyzet: az egyik támadó a 70 centis karddal vágta meg a házigazda arcát, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt tragédia. Társa a nála lévő lapátnyéllel ütötte meg haragosa halántékát, majd egy féltéglával fejbe is dobta, életveszélyes sérülést okozva neki. Az utcán maradt társaik kövekkel dobálták a sértetteket, a ház ablakait és az ott lévő autót.
A törvényszék a kardos támadót emberölés kísérlete miatt 5 év 6 hónap, a lapátnyéllel ütő férfit életveszélyt okozó testi sértés miatt 2 év 3 hónap, míg a kint maradt társaikat garázdaság miatt 8-8 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.
(Képünk illusztráció)