Kezdőlap Uncategorized

Kedvencekkel ünnepel a 10 éves Művészetek Háza

Anna and the Barbies, Bródy János, Gyuri bácsi, Bereczki Zoltán, Vackor, Rúzsa Magdi,  Boban Markovic… – a 10. születésnapját ünneplő Művészetek Háza nem bízta a véletlenre! A kulturális intézmény a kerek évforduló alkalmából a legkedveltebb hazai előadókkal kedveskedik a közönségnek, hív nosztalgiázásra és kihagyhatatlan élményekre!

A hajdani Béke Mozi helyén Bodonyi Csaba Ybl- és Széchenyi-díjas építőművész tervei alapján épült újjá a mai Művészetek Háza. Az új, sokoldalú rendezvényközpontot 2006 szeptemberében vette birtokba a nagyközönség. Azóta az intézmény, amellett, hogy otthont ad a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeinek, sokszínű kulturális központtá nőtte ki magát, amely kínálatával egyszerre szórakoztat, oktat és művészeti élményeket nyújt.
A Művészetek Háza évadnyitó sajtótájékoztatóján a legkedveltebb hazai zenekarok, előadóművészek és színházi előadások felsorolása hirdette, a jubileumot a ház emlékezetes produkciókkal szeretné ünnepelni. Kiss Gábor alpolgármester a tájékoztatón kiemelte, a város továbbra is elkötelezetten támogatja a Művészetek Háza tevékenységét, hogy a színvonalas kulturális előadások minél több miskolci számára elérhetőek legyenek.

Meseország tengerpartján…

„Miskolcon óriási igény mutatkozik a színvonalas gyermekelőadásokra, mi pedig boldogan felelünk meg a kihívásoknak”- hangsúlyozta Novák Irén, a Művészetek Házát üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft ügyvezetője. A társaság sajtótájékoztatóján az ügyvezető egy új bérlet bevezetését is bejelentette, amellyel azokra a gyermekekre és felnőttekre gondoltak, akik szeretnének közösen osztozni a mesés történetek, kedves dallamok és látvány élményében.  A KÖLYÖKSZÍNPAD néven debütáló gyermekbérlet három előadást kínál októbertől decemberig. A sorozat a Kicsi gesztenye klubbal indul,  de érkezik a Paff, a bűvös sárkány, A nagy ho-ho-ho horgász, és a Miki Manó gyermekslágerek szerzője, a 100 Folk Celsius is. A decemberi hópelyhek pedig Vackort, a kedves medvebocsot is elhozzák, aki egy tündöklő csillag keresésére indul.

Felszámolják a tabukat

Nem polgárpukkasztásra, hanem őszinte mérlegelésre késztet a Művészetek Háza töretlen népszerűségnek örvendő MÜHA Akadémiája, amelyen a populáris pszichológia és közélet

legelismertebb előadóit vonultatják fel: Pilát Gábor, Bagdy Emőke, Kepes András magával ragadó előadásait hallgathatják meg idén a sorozatban, amelyre korlátozott számban, még külön is kaphatóak jegyek.

Szeretni, (táncolni, szórakozni)… bolondulásig?

Szulák Andrea eleveníti föl az örökzöld slágert a MÜHA színpadán, de érkezik Rúzsa Magdi, az idén 70 éves Bródy János, Boban Markovic, Bereczki Zoltán, a Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band is, az Anna and the Barbies koncertjén pedig kiderül, mi az, ami még egy rockzenekart is megzaboláz. A sokszínűségre a MÜHA idei kínálatában a „SUKHISVILI” Grúz Állami Népi Együttes, a Recirquel Újcirkusz Társulat is garancia, de egy izgalmas színpadi thriller, a Dumaszínház és Gyuri bácsi tanácsai miatt is érdemes lesz felkeresni az intézményt.
A részletes programkínálat elérhető a Művészetek Háza honlapján, melyben minden korosztály talál kedvére való előadást. Novák Irén ügyvezető hangsúlyozta, idén online jegyértékesítési lehetőséggel is fejlesztik a szolgáltatásaikat, ezzel még kényelmesebbé téve az érdeklődők számára a vásárlást.