Kezdőlap KÉK HÍREK

Két evett kapott a miskolci lány, aki hasba szúrta az apját

Nagyon eldurvult egy hússütés 2020. május 7-én egy miskolci lakásban.

A vádlott lánynak és édesapjának, a sértettnek már évek óta konfliktusos volt a kapcsolata, de a legnagyobb veszekedésük egy májusi éjszakán zajlott. A késő esti órákban a vádlott, annak lánytestvére és barátnője bulizni kezdtek a család miskolci lakásán, zenét hallgattak és a konyhában húst kezdtek sütni. Az édesapa nem tűrte a zajongást és megkérte a fiatalokat, hogy halkítsák le a zenét, és a késő esti sütögetés sem tetszett neki.

Apa és lánya emiatt veszekedni kezdtek, egy kis idő múlva viszont a vádlott már olyan dühös volt, hogy fogott egy 20 cm pengehosszússágú kést és hasba szúrta a saját apját. Miután felfogta mit tett, ijedtében az utcára szaladt. A sértett maga értesítette a rendőrséget és a mentőket. A kórházban megállapították, hogy hasi sérülése 8 napon belül meggyógyul, azonban lányának súlyos tette életveszélyes állapot előidézésére is alkalmas volt.

A lányt 2 év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci törvényszék, de végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, ennek időtartamára elrendelte pártfogó felügyeletét.