Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kinek van egy jó kohász sztorija?

A Városháza aulájában a mai napon, augusztus 9-én kiállítottak egy makettet, mely a Diósgyőri Kohászatot ábrázolja. A restaurálás alatt álló terepasztal munkaközi állapotában látható, a program gazdái azt üzenik a miskolciaknak, hogy segítsék a projektjüket véleményekkel, emlékekkel és történetekkel, akár ott a helyszínen is.

A Városháza aulájában – nyitvatartási időben – várják a miskolciak véleményét.

A néhai diósgyőri kohászat 1970-80-as évekbeli állapotát, „fénykorát” rögzítő nagyméretű makettasztal rekonstruálását és dokumentálását a KOHÁSZAT 1:2000 elnevezésű program keretében miskolci lokálpatrióták és ipartörténeti szakemberek egy csoportja végzi.

Az Északkelet-Magyarország Ipartörténetének Ápolásáért Alapítvány és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület koordinálásával folyó pályázati projekt végére elkészül a volt LKM teljes területét és a vasgyári kolóniát ábrázoló terepasztal felújítása, ami mellé korabeli dolgozók, vezetők és munkások beszámolói, visszaemlékezései, dokumentumai, fotók és tervrajzok társulnak majd

-áll az önkormányzat közleményében.

A rekonstrukciós munka félidejében a szervezők több alkalommal is kiállítják aktuális állapotában az installációt, hogy az érdeklődők megszemlélhessék, hozzászólhassanak, megválaszolhassák a készítők kérdéseit. Ennek a túrának az első állomása: a Városháza aulája.