Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Újra bizonyított a Földes egykori tanulója

A Földes Ferenc Gimnázium régi diákja, Gáspár Attila vehette át a 28. International Mathematics Competition for Univ­ersity Students (IMC) elnevezésű verseny kiemelt első díját.

A járványhelyzet miatt immár második alkalommal is online rendezték meg a megmérettetést, ami az utóbbi időben az egyetemisták egyik legrango­sabb nemzetközi versenyévé nőtte ki magát. Öt kontinens, 51 országának 160 egyeteméről jelentkeztek be, a miskolci tehetség mind az 589 társát megelőzte.

A versenyzőknek 8 feladatot kellett megoldaniuk, két egymást követő napon, ellenőrzött körülmények között, majd a szkennelt meg­oldásokat elektronikusan töltötték föl a verseny szervezői által megadott címre. A dolgozatokat egy nemzetközi csoport javította. Az augusztus 7-én, szombaton véget ért versenyen a lehetséges 80 pontból Gáspár Attila 70 pontot ka­pott és így 5 ponttal megelőzte a második helyen végzett szentpétervári versenyzőt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapatát  Ágoston Tamás, a Matematikai Intézet doktorandusza vezette, a verseny egyik fő szervezője pedig az idén is Dr. Kós Géza, az ELTE Matematikai Intézetének adjunktusa volt.

A kazincbarcikai születésű Gáspár Attila nem most csillogtatta meg először fényes tudását. Öt éve a Földes Ferenc Gimnázium diákjaként, aranyéremmel tért haza a Nemzetközi Matematikai Diákolimpiáról.

Szívből gratulálunk!

 

Forrás ttk.elte.hu