Bárki megnézheti a magyar fejlesztésű kocsikat.

Amint arról korábban beszámoltunk, a MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban. Jelenleg az eddig megrendelt összes, 55 másodosztályú kocsi van forgalomban. Az első osztályú IC+ kocsik gyártása folyamatos.
Először a DÁLIA és VÉRCSE kör-IC járatokon találkozhatnak az utasok az első, új 1. és prémium osztályú IC+ kocsival. Aki október 11-25 között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, külön felár nélkül próbálhatja ki az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait. Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest IC járatokon.
A vasúttársaság roadshow keretében mutatja be az utazóközönségnek a teljes IC+ családot, Miskolcon október 9-én, szombaton délután 2 és 4 óra között a Tiszai pályaudvaron tartják meg a rendezvényt. A többféle kialakítású másodosztályú járművek mellett most először tekinthetik meg az érdeklődők az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit is.