Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Megtalálták a legjobb borsodi helyszínelőket

Kreált ügyeket dolgozott fel egy tucatnyi miskolci helyszínelő.

Bűnügyi Szemlebiztosság-vezetői és Technikusi versenyt szervezett hetedik alakommal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A szakmai versenynek a Miskolci Rendvédelmi Technikum adott otthont október 6-án.

A versenyen a csapatok gyakorlati feladatiak alkalmával az életből vett, a rendőri munka során legtöbbször előforduló beállított helyszíneken kellett nyomokat rögzíteniük.

Az első helyszín egy lakás volt, melyben egy ismeretlen holttest adta fel a feladatot a legügyesebb helyszínelőknek. Ezek után garázdasággal találták szemben magukat egy italkimérésben, egy harmadik bűnügyi helyszínen pedig lábnyomokat rögzítettek.

A megmérettetésre az Edelényi, az Encsi, a Kazincbarcikai, a Mezőkövesdi, Miskolci, az Ózdi, a Sárospataki, a Sátoraljaújhelyi, a Szerencsi, és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság delegált két fős csapatokat.

A bűnügyi helyszínelők megyei versenyét az Encsi Rendőrkapitányság csapata nyerte, második helyen végzett az Edelényi Rendőrkapitányság kettőse , őket követték a harmadik helyen a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai.