A Carlsberg dán sörgyártó egy olyan forradalmi palackkal rukkolna elő, ami egyszerre környezetbarát, ugyanakkor a benne tárolt ital sem veszti el jellegzetes ízét. 

Fesztiválokon, rendezvényeken fogja tesztelni Fibre Bottle nevű, környezetbarát palackjának legújabb változatát a Carlsberg. A sörgyártó egy Avantium nevű, „zöld” vegyipari lehetőségeket fejlesztő céggel hozta össze a csomagolást. 
A PEF (polietilén-furanoát) Fibre Bottle-t egy farost külső héjból, valamint egy növényi alapú és újrahasznosítható, belső PEF polimer bevonatból áll.
A palack kettős szerkezete hozzájárul a sör ízének megőrzéséhez, valamint a szénsavat is hatékonyan magába zárja, amellyel egyúttal hosszabb eltarthatósági időt biztosít az innivaló számára.
A Carlsberg és az Avantium olyan megállapodást írt alá az idén, melynek segítségével több PEF csomagolási koncepciót is ki fognak együtt dolgozni. 
A sörgyártó szerint a legújabb modellt nyáron, 8 nyugat-európai országban, 8000 példányban fogják letesztelni különböző fesztiválokon, rendezvényeken, továbbá dedikált termékbemutató eseményeken.