Kezdőlap Uncategorized

Leghamarabb április 12-én nyithatnak az óvodák és az iskolák

De az is lehet, hogy egy héttel később, csak április 19-én nyithatnak ki. Minden attól függ, hogy mikor éri el Magyarországon a 2,5 milliót a beoltottak száma. A tanárokat, óvónőket a nyitás előtt beoltják koronavírus ellen – ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely a mai online sajtótájékoztatón.
A legfrissebb adatok szerint már 1 747 519 fő a beoltottak száma, ebből 524 604 fő már a második oltását is megkapta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, egyetlen megoldás van a járvány leküzdésére: a védőoltás. Közölte, 650 ezer nyugdíjas nem regisztrált az oltásra, őket az országos tisztifőorvos levélben kereste meg. Ha beoltják a legidősebbeket, a legveszélyeztetettebbeket, akkor minimálisra csökken annak veszélye, hogy elkapják a fertőzést – tette hozzá.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma még nem tetőzött, de közel lehetünk hozzá. Megjegyezte: a szennyvízben található víruskoncentráció az egy héttel korábbihoz képest jelenleg stagnál, néhol csekély mértékben csökken, ezt általában hét-tíz nappal szokta követni a változás.

Az üzletek esetleges bezárásáról az operatív törzs a honapi ülésén dönt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna. Az operatív törzs megvizsgálja a javaslat életszerűségét, mert jó lenne ugyan egy ilyen szabályozás, de a húsvét előtti időben nem tudni, milyen hosszú sorokhoz vezetne.