Kezdőlap Uncategorized

Legyünk türelmesek egymással, ez az időjárás mindenkit megvisel

Egy markáns hidegfront érkezett ma térségünkbe, ami már nem csak a frontra érzékenyekre van hatással. Az erős lehülés megterhelő számunkra, hiszen az emberi szervezet, és az atmoszférában lejátszódó folyamatok között összefüggés van. Az kétségtelen, hogy amikor az időjárás hat ránk, alkalmazkodási folyamat játszódik le, ezt az alkalmazkodást az idegrendszer végzi. A hideg, és melegfront érkezésekor a vegetatív idegrendszer különböző módon aktivizálódik. A hidegfront átvonulásakor a meleg légtömeget hideg követi, csökken a páratartalom, a légnyomás növekszik, és a paraszimpatikus idegrendszer kerül izgalomba.

Fejfájást, izületi- és görcsös panaszokat tapasztalhatunk, gyakoriak ilyenkor a keringési panaszok és a szívproblémák. Sok esetben rosszullét és alvászvarok jelentkezhetnek. Az is előfordulhat, hogy a kismamáknál hamarabb beindul a szülés.

A front nem csak a felnőttek közérzetét befolyásolhatja, hanem a kicsik is érzékenyen reagálhatnak rá. Egyes feltételezések szerint ez az érzékenység örökölhető, így van hogy egy ilyen markáns hidegfront után az egész család ideges és gyakoriak a veszekedések. Erre megoldást jelenthetnek a gyógynövények, ezek a speciális gyógykészítmények ráadásul babáknál is alkalmazhatók.

Ingerlékenyebbek lehetünk, könnyen elveszíthetjük türelmünket,ezért a következő pár napban próbáljuk meg elkerülni a stresszes, feszült helyzeteket. Ne feledjük, hogy most extrém igénybevétel éri a szervezetünket. Ilyenkor ajánlott minél többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.