Kezdőlap Uncategorized

Majdnem négyezren szegték meg a maszkviselési szabályokat az ünnepek alatt

A rendőrök 3949 emberrel szemben intézkedtek a hosszú hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a mai sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint ezzel 47 223-ra nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma az erről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta.

A kijárási és a csoportosulási, gyülekezési tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 3249-szor akadt dolguk a rendőröknek ezen a hétvégén. A kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 60 864 hasonló esetben intézkedtek.

A sajtótájékoztatón Müller Cecília elmondta, hogy a négynapos hétvégén 276 ezer embert oltottak be, új oltópontokat nyitottak, sok önkéntes ajánlotta fel a segítségét. Így már 2 432 313 ember kapta meg legalább az első védőoltást és 922 886-an a másodikat is.

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók oltásáról az országos tisztifőorvos elmondta, a regisztráltak első oltási köre rendben megkapta a vakcinát, és a szerdára várt 246 870 adag Pfizer-vakcinából folytatódik az ő oltásuk is.

Az elmúlt napon 1890 új fertőzöttet regisztráltak és 170-en haltak meg, az aktív fertőzöttek száma meghaladta a 250 ezret. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az igazolt COVID 19 fertőzöttek száma 38 512 főre emelkedett.

forrás: http://koronavirus.gov.hu