Kezdőlap Uncategorized

Lehoczky Krisztián: A helyzet nem befolyásolja azt, hogy az állatok megsérülnek-e vagy sem

Lehoczky Krisztiánt mindenki ismeri, senkinek sem kell bemutatni. Ő a Mályi Madármentő Egyesület vezetője, a sérült madarak, köztük baglyok, sasok, verebek, vagy más állatok, mint mókusok, sünök, akár őzgidák megmentője. Fogadjátok Krisztián karanténinterjúját szeretettel!

Hogyan éled meg a járványhelyzetet?
Természetesen minket is érint a járványhelyzet. Nem tudunk látogatókat fogadni, de a munka megy tovább. Szüleimre jobban odafigyelek és segítem őket amiben csak tudom illetve megpróbálunk segíteni a körülöttünk élő embertársainkon is, amit több lépcsőben már megtettünk.

Mivel töltöd a napjaidat?
A kialakult helyzet nem befolyásolja azt, hogy az állatok megsérülnek-e vagy sem. Ugyanannyi a munkánk mert az állatok bármikor megsérülhetnek. Természetesen ugyanúgy mentjük az állatokat, működtetjük a mentőhelyet, ellátjuk a sérülteket, és etetjük a kisemlősöket éjt nappallá téve.

Mi hiányzik a legjobban a járvány előttről?
A bevásárlásnál adódtak kisebb gondok az elején, mikor azonnal kellett volna gyógyszer vagy élelem valamelyik mentvénynek, de ezt nagyjából már sikerült áthidalni. Mivel egész nap itthon vagyunk és csak a legfontosabb esetekben megyünk bárhová is, így nem annyira vesszük észre a kialakult helyzet rossz velejáróját.

Mit gondolsz, a jelenlegi helyzet mennyiben változtatja meg az embereket a jó ügyekért való kiállásban?
Úgy gondolom, akik eddig is segítették embertársaikat valamilyen formában azok most gőzerővel ugyanúgy megteszik ebben a helyzetben is. Természetesen vannak, akiket semmi nem érdekel csak magukkal foglalkoznak és semmit nem fognak tenni se vészhelyzetben se normál helyzetben.

Mi lesz az első, amit megteszel, ha véget ér ez az időszak és visszatér az élet a régi kerékvágásba?
Elmegyek a családommal kirándulni.