Kezdőlap Uncategorized

Hímer Bertalan “Paya”: Egy termékeny szakasz után jöhet az aratás

Hímer Bertalan, Paya egy örökmozgó, aktív újságíró, koncertszervező. Vajon miben változtak meg a mindennapjai a karantén időszak alatt? Megtudjátok, ha elolvassátok a mini interjút, amit vele készítettünk.

– Hogyan éled meg a járványhelyzetet?

Képzelheted milyen, ha a hét minden napján szervezkedő, pörgő embert „bezárnak”… De persze feltalálom magam, a szűk lehetőségekkel élek és így is van mit csinálnom.

– Mivel töltöd a napjaidat?

Délutánonként jókat szoktam aludni! Ha-ha! Persze aktivitás is van, interjúkat most is tudok készíteni, végre volt időm a hosszabb lélegzetű anyagaim megszerkesztésére is. Olvasni is van időm szerencsére, itt szakmai cikkek, könyvek vannak terítéken elsősorban. Már a következő koncertévad szervezésébe is belefogtam, illetve a most elmaradt bulikat igyekszem koordinálni, hátha meg lehet még tartani őket némi időeltolódással. Egyik barátommal, aki pár száz méterre lakik, zenélgetünk is, meg néha beesik egy kis szalonnasütés, persze az előírások betartásával!

Mi hiányzik a legjobban a járvány előttről?

A koncertek. Ugye, én több helyszínre is szervezek a városban, most a karantén miatt minden ment a kukába és még a végét sem látjuk biztosan. Májusban indult volna a Gárdonyiban a szabadtéri szezon, de pár hete kiderült, hogy már annak is lőttek. Nagyon bízom benne, hogy az augusztus 15-ei lebegtetett időpont már valós lesz és akkor még pár szabadtéri koncertet leszervezhetünk szeptember végéig…

– Mit gondolsz, a jelenlegi helyzet milyen hatással van/lesz a zene és az ember kapcsolatára?

A zenei szakmát taccsra vágta ez az időszak. Most már látszik, hogy a fesztiválok nagy része is elmarad, szóval még nagyobb a csapás, mint amekkorában eddig reménykedtünk. A zenekarok-zenészek most alkothattak a kieső időszakban. Egy termékeny szakasz után jöhet az aratás, bízom benne, hogy sok jó dal fog előkerülni mostanában. Az otthon rekedtek emberek meg szerintem több időt tölthettek zenehallgatással is.

– Mi lesz az első, amit megteszel, ha véget ér ez az időszak és visszatér az élet a régi kerékvágásba?

Sok barátom térdelőrajtban áll, hogy az első szabad alkalommal együtt bulizhassunk. Várom a jó időt is, irány a tópart, előveszem a kajakomat és vízre szállok. Egyébként a napokban támadt az az ötletem, hogy ha augusztus 15. hivatalos dátum lesz a rendezvény tilalom feloldására, akkor én már másnapra szervezek koncertet!