Kezdőlap Uncategorized

Nagy Máté: Azt várom a legjobban, hogy az élet mindenhova visszatérjen

Nagy Máté, a Sajó Autó vezetője is szívesen adott karanténinterjút Nektek, a Mizu Miskolc olvasóinak 🙂

Hogyan éled meg a járványhelyzetet?

Mindenképpen egy ismeretlen és új dolog, de nem stresszelek rá. Igazából gazdaságilag és munkaadóként élem meg nehezen ezt az új helyzetet, mert felelősséggel tartozom a kollégáim iránt, hogy megmaradjon az anyagi biztonságuk és a munkahelyük, helyt kell állnom mellettük akkor is, ha nehéz, mert közösen építjük a jövőt és kölcsönösen szükségünk van egymásra. Az egészség oldaláról közelítve nem tudok annál többet tenni, hogy elfogadom a társadalom és saját magam, illetve a családom védelmében, hogy nem megyek társaságba, maszkot hordok, fertőtlenítek és betartom a korlátozási szabályokat.

Mivel töltöd a napjaidat?

Napjaim nagy részét ugyanúgy munkával töltöm, mintha nem történt volna semmi. Azon dolgozunk, hogy a veszteség és a visszaesés minimális legyen, továbbá 1-2 héten belül megnyitjuk Miskolc legújabb autószalonjait a Peugeot és Citroent az Opel Sajónak is otthont adó, Sajó Autó telephelyén. Így az építkezéssel és az utómunkálatokkal sokat kell foglalkozni a napi megszokottnak mondható feladatok mellett.

Mi hiányzik a legjobban a járvány előttről?

A korlátozások miatt, nagyon visszaesett a személyes találkozások és programozások lehetősége, így azt várom a legjobban, hogy az élet mindenbe és mindenhova visszatérjen.

Mit gondolsz, a jelenlegi helyzet milyen hatással lesz a helyi gazdasági életre?

Véleményem szerint nagyon sok iparágat hosszabb távon érinteni fog a válság, amit a vírus okozott, de erős és céltudatos gazdasági vezetőkkel stabilizálható lehet az esés és az emelkedés, illetve a gazdaság tényleges visszaállását is elképzelhetőnek tartom 1-3 év alatt. Most drasztikusan megnőtt a munkanélküliek száma, de véleményem szerint néhány hónappal később azok az emberek, akik sajnálatos módon elveszítették a munkájukat, ismét találni fognak maguknak megfelelő lehetőséget és el tudnak újra helyezkedni.

Mi lesz az első, amit megteszel, ha véget ér ez az időszak és visszatér az élet a régi kerékvágásba?

Fellélegzek, hogy újra minden a megszokott és lehet korlátlanul és rossz érzés nélkül mászkálni, valamint nagyobb gazdasági akadályok és problémák nélkül fejleszthetjük tovább a vállalkozásainkat.