Kezdőlap KÉK HÍREK

Letartóztatták a tapétavágó késsel fenyegetőző férfit

Lopásra vette rá egy 60 éves férfi a két kiskorú fiút. Az egyik gyermek még csak 8 éves, de 13 éves társa ellen büntetőeljárást folytatott a Miskolci Rendőrkapitányság.

A rendőrség közleménye szerint egy miskolci férfi 2021. május 2-án a Baross László úton gyalogolt hazafelé, amikor találkozott a 13 éves ismerősével, akivel egy idősebb férfi és egy 8 éves gyermek is volt. A beszélgetés közben a 13 éves fiú elkérte a sértett telefonját, amit megvizsgált és zsebre tett, és azt többszöri kérésre sem adta vissza. Eközben a 8 éves gyermek felkapta a földről a sértett táskáját és elszaladt vele. A sértett nem szaladt a kisebb gyermek után, mert a 13 éves fiú azt mondta neki, ha marad, visszakapja a telefonját. Az áldozat később hiába kérte, nem kapta vissza a készüléket, ráadásul a 60 éves férfi egy tapétavágó kést vett elő és megfenyegette, így elvették tőle pénzét és pénztárcáját is.

A sértett a Tiszai pályaudvaron lévő Vasúti Rendőrőrsön tett feljelentést, a járőrök pedig elfogták az elkövetőket. A 60 éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe is vették, akit a bíróság le is tartóztatott. A Miskolci Rendőrkapitányság az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás police.hu