Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Levelet kaptam, lájf…

Gondolom, sokan emlékeznek még a 80-as évek egyik legnagyobb slágerére és vele együtt arra, mit hallottunk ki az Opus Life Is Life című dalának szövegéből.  Ha 2022-ben még kap is valaki levelet (leszámítva persze a hivatalos küldeményt), nemsokára nagyobb összeget lát a bélyegen. 

A drágulás ugyanis a Magyar Postát sem kerülte el: július 1-től változnak a lakossági levélfeladás díjai, az áremelés azonban a társaság közleménye szerint az infláció alatt marad és régiós viszonylatban még mindig a legalacsonyabbak között vannak.  

A leggyakrabban használt 50 gramm alatti belföldi sima, nem elsőbbségi levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 forinttal kerül többe július 1-től. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 forintól 500 forintra, míg a tértivevényesé 325 forintról 345 forintra nő.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint továbbra is kedvezőbb díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények: az előbbi tarifája 445 forintról 460 forintra, utóbbi díja 305 forintról 325 forintra emelkedik.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com