Kezdőlap KÉK HÍREK

Lezárt ügyek: lopás és garázdaság Miskolcon és Kazincbarcikán

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 39 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított még az év elején, január 28-án 10 óra előtt egy miskolci sportáruházból távcsövet, karórát és egy lézeres irányzékot próbált meg eltulajdonítani több mint 130.000 forint értékben. Az elkövető az áruvédelmi eszközöket eltávolította és a termékeket a ruházatába rejtette el, majd fizetés nélkül próbált távozni az üzletből. A rendőrök kiérkezéséig az üzlet biztonsági őrei az elkövetőt visszatartották, akit az egyenruhások előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai is lezártak ma egy nyomozást, melyet garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatattak egy 36 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított február 17-én a déli órákban egy kazincbarcikai társasház második emeleti lakásában zenét hallgatott, amelynek hangerejét az egyik szomszéd kifogásolta. Ekkor a férfi hirtelen felindultságában a két hangfalat az ablakon kidobta, amelyek – az utcán közlekedő gyalogosok és parkoló autók közelében törtek szét. A helyszínre kiérkező járőröknek a férfi labilis lelkiállapotával indokolta tettét, majd a hangfalak darabjait összeszedte.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

forrás: http://police.hu