Kezdőlap Uncategorized

MIT MŰVELT 16 ÉVESEN?!

Ez a cikk, amit most olvasol, azért íródott, mert már nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a mai fiatalok, a felnövendő nemzedék, aki majd a Te nyugdíjadat is fogja fizetni, sajnos, teljesen rossz irányba viszi az életét – gondolok most a drogokra, alkohol problémákra, iskola kerülésre, a szülőkkel való kapcsolatukra.

Ennek a sztorinak a középpontjában egy 16 éves miskolci fiatal, Dienes Martin áll, aki példaértékű a korosztálya számára, mert nagy felelősséget vett a vállára. Azt vette a fejébe, hogy neki kell segíteni a többi fiatalon és neki kell sikerre vezetni a felnövendő generációt.

Első lépésként megálmodta és létrehozta a Felkészítés az Életre Programot, mivel ő is látta, fiatal kora ellenére, hogy Magyarország felnövendő generációja nem jó irányba halad. Ezen akart változtatni, de tudta, hogy ez még kevés.

Pár hónap elteltével pedig egy nagy álma vált valóra: megírta első könyvét A Nagy LÓ-VÉ – Készülj fel az életre! címmel. A könyvvel az volt a célja, hogy azokhoz is eljusson üzenete, akik a Programra nem tudnak eljutni. A könyvet a Drogmentes Maratonnal karöltve népszerűsítette, aminek 2 éve ő az észak-magyarországi vezetője, illetve eljuttatta az ország több iskolai könyvtárába is.

Martin így már több, mint 2.500 könyvet juttatott el nem csak a fiataloknak, hanem a szülőknek is. Igazán szép teljesítmény!!!

IMG_4049 

Megkérdeztem Martint, mit akar elérni, mi a célja az általa létrehozott Programmal?

Ezt válaszolta: – A Program célja felkészíteni a felnövendő generációt a nagybetűs életre és megtanítani őket saját képességeik szerint dolgozni – amivel itthon is boldogulni tudunk. Hiszen azt tapasztaltam én is, hogy az iskolában ezeket nem feltétlenül tanítják meg nekünk.

A Program keretén belül minden hónapban játékos képzést kapnak a jelenlévők, az élet különböző területeiről. (Pl.: célok elérése, kitűzése, stb.) Kezdetben 20 fővel indult, majd az idő elteltével egyre többen csatlakoztak a Programhoz és immár 40-nél több fiatal vesz részt a képzéseken, ahol minden alkalommal felkérek egy céget, mutassa be, hogyan dolgozik. Ez által a résztvevők még több kedvet kapnak az adott szakmához, és inspiráljuk őket, milyen lehetőségeket tudnak kihasználni az életben.

IMG_1254 IMG_2334

Egy résztvevő ezt mondta a képzés után:

„Nagyon jól éreztem magam, rengeteget tanultam, és legközelebb is jövök.”

Én is olvastam Martin könyvét és megdöbbenve tapasztaltam, hogy teljesen letisztult gondolkodásmóddal, de mégis a saját korosztályához szólva, számukra érthetően fogalmazza meg, hogy mi az, ami visszatart attól , hogy sikeres és boldog legyél az életben.

Valóban érdemes figyelmet fordítani A Nagy LÓ-VÉ című könyvre, ami igazán hasznos a fiataloknak, hiszen az ő nyelvükön íródott, a fejezeteket kisebb feladatok törik meg, így tényleg saját maga tudja kidolgozni a részleteket: hogyan tudja megvalósítani céljait.

Műfaját tekintve ez egy önfejlesztő könyv, amit Martin azoknak ajánl, akik már fiatalon szeretnének belekezdeni a nagybetűs ÉLETBE és sikeresek akarnak lenni.

Akik meg nem szeretnek olvasni, azoknak jó hírrel szolgálhatok: megjelent HANGOSKÖNYV formájában is!

IMG_2138

A könyvet a fiatalok és felnőttek egyaránt jól fogadták, kiemelek néhány véleményt: 

“Van egy saját mondásom: Fölösleges, hogy az ember leértékelje magát, hiszen úgyis lesznek mások, akik ezt megteszik… Abban, hogy kik is ezek a mások, Martin könyve nagyon sokat segít egy mostani fiatalnak. Nagyon tetszett az is, ahogy a drogok hatását olyan egyszerűen és lényegretörően bemutatja, informálva, mégis megadva a döntés szabadságát. A célok pedig létfontosságúak az élethez: ezek adják az élet ízét. Ezért nagyon fontos, hogy sokan elolvassák a könyvet, hogy újra éljenek megint! A könyv tömör, könnyen olvasható, és IGAZ…”
-Koppány Bene, A Leglazább Matektanár

„Mikor leültem, hogy most elolvasom ezt a könyvet, bele sem mertem gondolni, hogy ennyire céltudatosan és részletesen végig vezeti a sikeremhez való utamat! Nekem ezt most egy hatalmas pluszt adott az életemben, ajánlom, hogy más is részesüljön ebben és olvassa el.”  -Fauszt Gábor, tanuló

„Életem legjobb döntése volt, hogy megvettem. Nagyon elgondolkoztam néhány pontnál és máshogy állok sok dologhoz, mióta elolvastam. Köszönöm!”
-Kovács Júlia, tanuló

A Program partnerei elhivatott cégvezetők, akik egyetértenek annak céljával és valóban tesznek azért, hogy a fiatalok Magyarországon éljenek teljes és boldog életet. 

Partnerek véleményei a könyvről::

„Olyan alapvető igazságokat tanít a könyv, amelyekre értékekben bővelkedő életet lehet építeni, méghozzá közvetlen stílusban taglalva, fiatalos fordulatokkal. Biztos vagyok benne, hogy akkor járnánk legjobban, ha kötelező olvasmányként bevezetnénk az iskolákban. Pont olyan kezdő ismereteket sorol, amelyek hiánypótlóak manapság. Rendkívül értékes könyv, ami mögött a szerző legalább olyan értékes egyénisége áll. Tiszteletreméltó szemlélet egy 16 éves fiataltól, amit tanítani kell!”
-Gergely Gábor, Alphadesign Bt, *KIEMELT PARTNER*

IMG_9261


„Martin könyve egy nagyszerű eszköz ahhoz, hogy gyerekünk egy céltudatos és és céljait elérő felnőtté váljon. Az könyv könnyen olvasható és a gyerekek számára könnyen értelmezhető írás, így én már a fiamnak odaadtam. Minden szülőnek azt ajánlom, hogy tegye ugyanezt mint én.”
-Mulik Sándor, Open Doors Kft *PARTNER*

IMG_9260

A Program következő állomása a miskolci Gyermekváros, ahol Martin több, mint 100 gyermeknek tart előadást, adományoz könyvéből és vásárol nekik konyhai eszközöket.

Te is vásárolj most nekik könyvet, amit megkapnak az árva gyerekek. 

Úgy gondolom, ennek a Programnak növekedni kell a továbbiakban is, hogy ne csak Miskolcon, hanem az országban minél több helyszínen részt vehessenek a fiatalok. Ehhez további partnereket vár Martin, akik szívükön viselik a felnövendő generáció sorsát, ezért ha úgy érzed, Te is ide tartozol, ne habozz, keresd Martint! 

Írj e-mailt: martin@dmacompany.eu

Könyvet pedig itt vásárolhatsz:https://nagylove.hu/

Martin keresd az Instagramon: @anagylove

D@imonds