Még egy kis gumiégetés – mindjárt itt van a Halálos iramban 9.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befutottak a premier előtti utolsó anyagok a Halálos iramban 9-dik részéhez. Hazánkban is egy nap van vissza a hivatalos bemutatóig. Holnaptól az ország több mozija is vetíti a sága legújabb epizódját. Az összes nagyvárosban elkezdődött a jegyforgalmazás. Húsz éve bukkant fel a filmvásznon a szűkebb-tágabb Torettó familía. Ennek kapcsán egy rövid montázs és egy hosszabb videóanyaggal vezetnek végig az összes eddig megjelent részen amolyan kedvcsináló gyanánt.

A Uswitch nevű biztosításokkal foglalkozó oldal infografikán ábrázolva gyűjtötte össze, hogy mekkora értékben és hány négykerekűt zúztak rommá az eltelt két évtized alatt. 280 autót küldtek a rozsdamentes örökkévalóságba a sorozat nyolc részében összesen, ami több, mint három és fél milliárd forint költségébe fájt a stúdiónak. A számítógépes trükkök ellenére érdekes módon az összetört autók száma részről-részre exponenciálisan növekedett. Mindössze kilenc autóval kezdték, aminek a mutatója a Halálos iramban 8-dik felvonásában már 95 autóig ugrott fel.

Forrás: uswitch.com