Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Még most is sokan rossz helyre fizetik be a gépjárműadót

A gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat 2021. január 1. napjától a NAV látja el.

A gépjárműadót ugyanis több évtizeden keresztül a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóságánál kellett rendezni. Az átállás egyelőre nem ment simán, ugyanis négyszázezernél is többen voltak tavaly, akik rossz helyre fizették be a gépjárműadót.

Természetesen a 2021. január 1. napjáig fennálló gépjárműadó fizetési kötelezettséget továbbra is Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat gépjárműadó fizetési számlája javára kell teljesíteni. A teljes gépjárműadó bevétel a központi költségvetést illeti meg.

Miskolc MJV önkormányzata közleményben hívja fel az adózók figyelmét arra, hogy a 2021. január 1. napjától kezdődő időszakra vonatkozó gépjárműadó fizetési kötelezettséget érintően ne teljesítsenek befizetéseket az Önkormányzati Adóhatósághoz. A 2021. január 1. napjától keletkezett gépjárműadó kötelezettség vonatkozásában történt adózói befizetések többlet befizetésként, azaz túlfizetésként jelentkeznek az adózók adószámláin, amelyek visszatérítésére, vagy más számlára történő elszámolására kizárólag kérelemre van lehetőség.